lauantai 31. lokakuuta 2015

ajoneuvotoimistossa

heips!

Tänään herättiin aikaisin kun piti taasen käydä uusimassa auton ajolupa, se  on hölmösti sidottu viisumiin ja se pitää siis uusia aina puolen vuoden kuluttua. Tänään toimistolla meni vaan 4 tuntia mutta on se aina aika koettelemus ja kokemus. Ensin piti aikaisin mennä sinne ajoneuvo toimistoon hakemaan joku lappu leimalla ja sitten oikeuden toimistoon jossa selvitetään onko sakkoja. Sitähän ei itse voi aikaisemmin tietää onko tehnyt liikennerikkomuksia vai ei, poliisi ei välttämättä pysäytä vaan sakko ja rekisterinumero ilmoitetaan oikeuteen. Sakon voi saada normaaliin tapaan ylinopeudesta tai väärin pysäköinnistä ja sakkoja on saattanut ilmestyä myös vaikkei olisi itse ollut paikalla ja sakkoja voidaan kirjoitella kait vähän huvikseensinkin, näin olen kuulllut....varsinkin ennen vallankumousta poliisit saivat niistä vähän lisätienestiä. noh, selvisin  sakoitta, tälläkin kertaa. Jos sakkoja olisi ollut ne tietty maksaa ennen ajoluvan uusimista. Sitten siis takaisin toimistolle jossa jonotetaan vähintään 4:lle luukulle joista saadaan leima ja taas jonotetaan. Hyvällä tuurilla ehtii paperit saada ennenkuin esim kassanhoitaja mies lähtee iltapäivällä kotiin. Nyt on kätevää olla nainen kun sille viimeiselle miehelle jonottaessa voi mennä "naisten jonoon", jossa ei tuossa toimistossa olekaan tunkua. Muualla sitten on käytössä kyynerpää tekniikka ja töniä ja vähän etuilla voi jos pystyy. Hermot meinaa joskus mennä ;) sitten vielä odotettiin yli tunti ennenkuin kortti oli valmis, mutta käytiin siinä välissä rakkaalla ystävällä kahvilla Luxorissa ja oli niin kiva nähdä ja rupatella Mutta nyt meni kaikki hyvin ja suht sujuvasti kaikenkaikkiaan vaikka väkeä toimistolla oli pari sataa ja aika meteli.



 Eri juttu oli kun ostamaani autoa yritettiin rekisteröidä nimiini Luxorissa. Se sitten kestikin 4 kk ja ravattiin vähintään 10 kertaa toimistolla ja aina odoteltiin se 4 h ja lisäksi qenassa 60 km päässä mistä auto oli . Aina puuttui jotain papereita tai ne olivat menneet vanhaksi, luulin ettei rumba lopu ikinä. Täällä ei siis ole autojen tietoja välttämättä tietokoneella ja siksi kaikki paperit on oltava alkuperäisiä, eikä kaikkia tietoja löydy koneilta tai ne on sinne unohdettu kirjata. Ongelmaksi muodostui vielä viimeiseksi jokin älytön sotku, jostain keksittiin että auton edellistä edellinen omistaja ei ehkä ollutkaan maksanut sakkoja a yhtäkkiä se olikin minun ongelmani eikä siitä päästy edes maksamalla sakkoa. Kukaan ei meinannut keksiä mitä asialle tehtäisiin kun auton vanhat papmiston paperit olivat tuhoutuneet jonkin kaupungin toimiston palossa. Tuntui ettei asia voi olla tottakaan, tarvittiin muutama puhelu poliisi tutlta ennenkuin asia saatiin onnelliseen päätökseen, siis sen 4 kk kuluttua. 

Kovin hiljainen ilta kahvilassa, asiakkaita oli kyllä mukavasti mutta he olivat kovin rauhaisia. Täällä on ollut melkoista hulinaa ja juhlintaa ja riemua meidän "oman kylän" pojan voitettua parlamenttivaalit muutama päivä sitten, Taitaa olla vähän juhlaväsymystä kun n 30 asiakasta istui ihan rauhaksiin katsomassa jalkapalloa.


Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti