maanantai 11. tammikuuta 2016

Heippa!

On  niin mukavan lämmintä ja aurinko paistaa tietty. Yöt on jo lämmenneet ja päivällä tarkenee taas shandaaleissa, ehkä kylmyys jo väistyy. Tämä talvi ei ollutkaan niin kovin kylmä, parina yönä lämpötila laski 6 asteeseen. Viime talvena oli hyytävän kylmää kauemmin, tähän aikaan oli vain 3 astetta öisin ja kun pelloilta nousee kylmää kosteaa ilmaa niin tännehän jäätyi.

Olen taas aamuvuorossa ja eilen iski kauhia virkkaushimo ja ajattelin virkata vaikka patalaput kahvilaan noin kokeeksi. Mutta rakas Bella pöllöpää koirani joka edelleen yli vuoden ikäisenä mielellään varastaa ja raahaa kaiken mielenkiintoisen pihalle oli taas napannut lankakerät ulos ja siinähän on meillä selvittämistä, ihan järkyttävä solmukasa Otin kerä kasat kahvilaan ja kanssani vuorossa oleva Hamed halusi minun tekevän koristeen moottoripyöränsä mittariin. Täällä koristellaan ja maalaillaan talot, autot ja moottoripyörät jne. Traktoritkin ovat niin söpöjä ornamentteineen ja iloisine värineen ja nätisti päällystettyine istuimineen. (voi jessus et suomen kieli on hankalaa, meniköhän yhtään oikein, huh huh) Hamed on ystävällisesti  nyt selvittelemässä lankakeriä minulle ja virkkaus voi alkaa, tai siis sen yritys. Asiakkat tosin hiukka häiritsevät meidän puhdetöitä. Pitäisköhän valjastaa joku heistä auttamaan. Usein asiakas pojat vievät koiranikin lenkille pyytämättä, palvelu pelaa täällä :)



Mulla on nyt silmä mustana ja raapamilla, kanadalaisen ystäväni pentukissa Fifi oli hoidossa kun hän matkusti muutamaksi päiväksi Aswaniin. Kisu kiipesi verhotangon päälle eikä sitten enää uskaltanutkaan tulla alas ja kun nostin kisua sieltä alas, sille ilmassa vielä ollessaan iski paniikki ja se yritti etsiä tukea kynsillään, valitettavasti kasvoistani. Kissan kynnet on tietty niin terävät että kunnon haavahan siitä tuli. Onneksi ei osunut silmään, musta silmä muutoin kyllä menettelee paitsi koko kylä ja tienoo ja kahvilan kuppikunta luulee jonkun motanneen minua ja saan sitä selitellä kaikille. Kisu oli muutoin aivan valloittava, rauhallinen ja pörröinen ja parin päivän päästä leikkivät oman pentuni kanssa jo kovasti. Omat kissani on pitkäraajaisia ja ruippanoita pentuina mutta tämä on ihan eri rotuinen, vaikka villikissoja kaikki ovatkin. Tässä tämä suloinen syyllinen.

Muutoin on taas ollut melkein ylisosiaalista; töitä kahvilassa, elokuva ilta ravintolalla, illaskutsuja ja viime viikolla olimme konsertissa  Luxorin vanhimmassa hotellissa ja oli todella mukava ilta ja upea esiintyjä, kansainvälisestikin tunnustettu muusikko; Ahmed Harfoush III, kuulijat innostuivat jopa tanssimaan niin oli mukaansa vetävää musiikkia. Koko Luxorin kerma oli paikalla, yllättävän paljon meitä eurooppalaisia täällä asuu ympäri vuoden, vaikka talvisin ja joulun aikaa monet matkustavatkin kotimaihinsa. Paikalla oli yli 150 kuulijaa.

Pari iltaa sitten menimme Luxoriin syömään roskaruokaa ja siinä samalla ihailin Luxorin temppeliä ravintolasta käsin, päätimme käydä siellä. Temppelissä on aina niin ihanan rauhaisa tunnelma ja vahva energia, että sielu siellä lepää.
nyt syömään, voikaa hyvin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti